Ledaravslutningen i Höga Kustens Skärgården

I onsdags åkte flera av kårens ledarna iväg på en gemensam ledaravslutning till okänt mål. Våra kaptener, Anna och Peter bjöd in oss till en fantastiskt eftermiddag/kväll i vår fina skärgård. Den okänd plats visade sig vara Högholmen och där Läs mer »

Upptäckarna utmanade vädret

Ikväll utmanade 15st Upptäckare och ett gäng ledare vädret (snöblandade regnet) och åkte skridskor i olika former på Bäckfjärden. Vi avslutade kvällen med hemmagjord semla från några föräldrar. Glöm inte bort att nästa vecka är det Sportlov och då tar Läs mer »

Uppladdning inför vårterminen 2017

Förra helgen samlades kårens alla ledare och funktionärer, gamla som nya, ute på Sommarhemmet för att tillsammans planera vårterminen. Vi började på fredagen med god middag och efterrätt, lite lekar och sjungande olika varianter av scoutsången. I sann scoutanda övernattade Läs mer »

Spårarläger

        Idag började våran spårarhajk med rymdtema och de byggdes startramper till rymdskeppen av spagetti och marshmallows. ( klicka in er på inlägget för bilder)

Sugen att prova scouting?

Välkommen onsdag 7/9 18.30 (åk 1-5), torsdag 8/9 18.30 (åk 6 och uppåt) Medan du får träffa scouter och ledare utomhus så träffas förädrarna inne i scouthuset för att få information.

Dagens meny

Matlagning stod på programmet i kväll. Upptäckarna delades upp i tre patruller och sedan var det bara att sätta igång. När allt var klart var det dags för provsmakning och betygsättning av läckerheterna. Korven stektes på vedspisen, betyg 5/5. Makaroner Läs mer »

Upptäckarna eldar!

Höstterminen har kört i gång, och vi passar på att vara ute så mycket vi kan innan det blir för kallt och mörkt. Lyktan tänds vid varje möte, vi turas om och scouterna ansvarar för var sin dag. Spänta stickor Läs mer »

Distriktshajk 19-20/9

I helgen har vi utmanare och äventyrarna varit på distriktshajk i tavelsjö. Vi vandra på lördagen och på söndagen hade vi scones bakning där vi jobbade i patruller från olika kårer och avdelningar. Allt som allt hade vi en toppen Läs mer »

Pizza på muurikka

Idag gjorde vi pizza på muurikkan. Vad mer ska man säga förutom att vi lärde oss en hel del och åt bränd pizza

Patrullmöte 3

Idag den 29/4 har patrullen Ragnarök bowlat.