Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna det år du fyller 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Om du vill börja när du är äldre så kommer du naturligtvis med i den grupp som passar din ålder.
Ledare kan du sedan vara hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan denne berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Kontakta någon av Spårarledarna

Är du mellan 10-11 år?

Kontakta någon av Upptäckarledarna

Är du mellan 12-14 år?

Kontakta någon av Äventyrarledarna

Är du 15 år och uppåt?

Kontakta någon av Utmanarledarna

Kontaktuppgifter hittar du under respektive avdelning.

Ladda ner